AJUDA PER REFER ELS DANYS AL SANTUARI DE LA MAREDEDÉU DE LA CONSOLACÍÓ . AL LIMÍT DELS TERMES DE GRATALLOPS I LA VILELLA ALTA. EL PRIORAT . TARRAGONA

El proper dilluns  a Catalunya es passarà de la presó local/municipal revisable, a la situació de presó comarcal revisable, això permetrà per exemple que el Jordi Vila Juncá pugui recórrer els 1.447,5 km² de la seva comarca l’Urgell jussà, i fins els 468 km² del Principat d’Andorra,  o l’Olga Sacrest Roca, els 734,6 km²  de la Garrotxa, mentre els que vivim al Vallès occidental  ens conformaren – a la força els pengen – amb els  583,1 km²  força atapeïts d’edificis i persones, o els pobrissons del Barcelonès  literalment apilats  en els seus 145,8 km² , fitxeu-vos que hi ha una relació inversa, menys gent, més quilometres, més gent, menys quilometres,  un disbarat com quasi tot en aquest dissortat REIALME, oi?


A l’estiu de l’any 2015  el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 + Castellar del Vallès, 6 de maig de 2019 )  i l’Antonio Mora Vergés,  pujàvem fins al turó on s’aixeca el santuari de la Consolació, al límit dels termes de Gratallops, i la Vilella Alta, el complex, una construcció de 444 metres, es caracteritza per una gran heterogeneïtat estilística.




http://coneixercatalunya.blogspot.com/2015/06/santuari-de-la-consolacio-abans-de.html


Llegia que el temporal Filomena va provocar greus desperfectes en diversos punts del Camp de Tarragona, i en concret  al terme de Gratallops, l'acumulació de neu va provocar l'esfondrament de la teulada de l'eremitori de la Mare de Déu de la Consolació.




L'esfondrament es va produir la matinada del passat 12 de gener de 2021 , mentre l’ermitana Sònia Sapena Baixauli  dormia en una habitació propera on hi té l'estufa. L'ensorrament va afectar principalment l'habitacle on l'ermitana hi tenia el taller on realitzava els treballs que l'ajudaven al seu propi sosteniment. Hi feia espelmes, figures i icones amb cera, i tot el material i la maquinària ha quedat aixafat. De moment, l'ermitana s'allotja de manera temporal en una casa que li han cedit al poble de Gratallops.


Llevat de les menys de 10.000 persones que viuen en els 498,6 km² de la comarca del Priorat, no serà possible almenys en les properes setmanes,  arribar-se al santuari de la Consolació, tots però, podem afegir-nos la iniciativa  que amb  el lema "Retornem la vida eremítica a l'Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Gratallops",  demana aportacions que els permetin arribar als 50.000 euros que costa la intervenció/reparació/reconstrucció .


A banda del web, també s'hi pot contribuir fent una transferència al compte ES84 2100 9046 9502 0000 6384. En aquest darrer cas, si es vol desgravar l'aportació realitzada a la Declaració de la Renda cal enviar les dades fiscals (nom, cognoms, adreça postal, import i NIF) al correu electrònic administraciobens@arqtgn.cat.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

 


https://algunsgoigs.blogspot.com/2012/10/goigs-la-mare-de-deu-de-consolacio.html


Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  afegim la intercessió de la Marededéu de la Consolació ,  davant la Altíssim  ,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.

 


Comentaris