CAN SOBREVIAS. AIGUAFREDA. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

El Crisant Palau, publica fotografies d’ Aiguafreda, sense posar cap dada, nom de la casa, època de construcció, promotor, arquitecte o mestre d’obres,...




La Mercè Florensa Rodoreda, comenta, és Can Sobrevias...abans de l'ampliació


El Mapa de Patrimoni – on tampoc trobem car esment  de l’època de construcció, promotor, arquitecte o mestre d’obres,..., la descriu ;


Torre  al Passeig de Catalunya, 2 , d’Aiguafreda, construïda durant la primera meitat del segle XX sota l'estètica noucentista.


És un edifici aïllat de planta rectangular i de notables dimensions, construïda aprofitant el desnivell del terreny.


Consta de planta baixa i dos pisos, excepte la torre del costat de llevant, que té quatre nivells. Aquesta està coberta a quatre vessant i la resta és composta a dos vessants. Les obertures són totes d'arc escarser arrebossat, excepte les de la torre i la galeria que hi ha a tramuntana, amb pòrtics d'arc de mig punt separats amb columnetes.


 La façana que s'orienta a la riera s'obre amb porxos coberts en tots els nivells. El tractament dels murs és arrebossat.


El ràfec està acabat amb cabirons.


https://patrimonicultural.diba.cat/element/can-sobrevias


Esperem que ens ajudeu a completar les dades que manquen, promotor, autor,...., a   l’email coneixercatalunya@gmail.com


Aiguafreda, Catalunya, us ho agrairan.


Aiguafreda tenia 450 veïns el cens de 1900, i tancava l’any 2020 amb 2512 habitants.


L’estratègia de la dictadura franquista era diluir tant com fos possible als catalans i la seva llengua,  veurem a les eleccions del 14 F com evoluciona la qüestió.

Comentaris