EL ESGRAFIATS DEL FORNERET DE TORRELLES DE LLOBREGAT.

 

El  Xavier Pérez Alcázar ( Martorellenc del barri de Rosanes, nascut a Sabadell, al  17 de maig de 1974 ) i que assistia a la seva infantesa a les classes de dibuix  del JAUME AMAT I BARGUÉS, és l’autor dels esgrafiats del Forneret al  Carrer de Torrent Roquetes, 5, de Torrelles de Llobregat, el promotor és el Miquel Casas Fontcuberta, creador de les Torretes, les pastes típiques de Torrelles, i  home inquiet en l’àmbit de la cultura.






De la casa  no se’n fa esment a la llista de monuments : https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Torrelles_de_Llobregat


Sortosament el Miquel Casas Fontcuberta ha documentat força les seves activitats :

https://www.forneret.com/index.php/qui-som/la-nostra-historia-a-2/47-historia

https://www.forneret.com/index.php/calacinta/museu-dels-torrelles

https://turisme.elbaixllobregat.cat/es/productes-tradicionals/les-torretes-de-torrelles-de-llobregat/es


Abans de conèixer al  Xavier Pérez Alcázar, pensava que els esgrafiats desprès del Ferdinandus Serra i el Jaume Amat, vivien una regressió.

https://www.academiadelpartal.org/files/n8_127_144.pdf

http://cemartorellencs.com/butlletins/apunts-num-10/item/jaume-amat-i-bargues


Em deia  el Xavier Pérez Alcázar, que lluny d’això hi ha una clara revifalla i em citava alguns mestres amb els que havia treballat :

https://centreestudissantjustencs.cat/content/125e-aniversari-dels-estucadors-camprecios/

https://www.estucscasadevall.com/


I altres artesans com l’ Òscar Martín, que restaurava la casa Sastre de Piera, o el mateix, que restaurava la Casa Llopart de Martorell :

http://www.viladepiera.cat/recorregut-arquitectonic/casa-sastre

http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2021/02/la-casa-llopart-martorell-el-llobregat.html


Quan us deixin sortir de les vostres comarques – si això arriba a succeir algun dia- poseu a la vostra agenda l Llobregat jussà, les seves façanes esgrafiades, i les Torretes del Miquel Casas Fontcuberta.




Entretant però, cuideu-vos molt, l’especulació amb les vacunes feta per uns i altres, fa preveure que almenys a Catalunya, els terminis es podrien allargar més enllà del 2021.


Madrid – que no actualitza les dades de forma regular - reconeixia 22.214 víctimes:

 

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210223_cam_covid19.pdf

 

Catalunya, on en TOTES les funeràries hi ha almenys un periodista per deixar constància de la mortaldat que pateixen les  files “separatistes” , les víctimes des de l’inici de la pandèmia són 20.512 .

 

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/

 

El "laissez faire, laissez passer"  que s’ha practicat – i es practica  - al REINO DE ESPAÑA, ha comportat que percentualment sigui el lloc del món amb més víctimes.

Comentaris