TORRE DE BERNAT DE SO. VILA DE LLIVIA. LA CERDANYA JUSSANA. GIRONA

 

L’ Ernest Prats, publica una fotografia  de l’any 1910. Llivia. Torre Bernat de So, Patrimoni Gencat explica que va ser construïda  entre els anys  1584-1585, i la descriu com ; Torre de planta circular, amb teulat en pendent cobert de pissarra.




Té tres nivells, amb entrada al primer i segon nivell. Les obertures tenen llindes i brancals de pedra. L'entrada de la planta baixa té la llinda i els brancals monolítics de granit. A la llinda hi ha la inscripció: "Carcel Real 1834".


Les obertures han experimentat modificacions al llarg del temps. Actualment és una construcció aïllada però abans estaria integrada dins les proteccions de la vila.

 

Aquesta torre s'utilitzà antigament com a casa de la vila, com a presó, i a més, un temps allotjà la famosa Farmàcia de Llívia.


L’any  1985 és va inaugurar una exposició, de caràcter permanent, de la flora de Llívia.


Cuideu-vos molt, l’especulació amb les vacunes feta per uns i altres, fa preveure que almenys a Catalunya, els terminis es podrien allargar més enllà del 2021.


Madrid – que no actualitza les dades de forma regular - reconeixia 22.442 víctimes:

 

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210301_cam_covid19.pdf

 

Catalunya, on en TOTES les funeràries hi ha almenys un periodista per deixar constància de la mortaldat que pateixen les  files “separatistes” , les víctimes des de l’inici de la pandèmia són 20.694.

 

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/

 

El "laissez faire, laissez passer"  que s’ha practicat – i es practica  - al REINO DE ESPAÑA, ha comportat que percentualment sigui el lloc del món amb més víctimes.


Pensem però, que aquesta fita sinistra, no hauria de ser motiu de goig, ni pels Partits de l’Eix, ni a per a ningú.  


Comentaris