ESGLÉSIA DE SANT AGUSTÍ DE L’ESCOLA PIA. SABADELL

Baixava a Sabadell per recollir a la Guitarreria del carrer de Sant Cugat , 84, un instrument musical que havia arranjat per al meu net Bernat.

Deixava el cotxe al costat de  l'Església de Sant Agustí, , que forma part de la propietat de les escoles Pies, i en la que en els meus anys d’infantesa havia assistit a moltes celebracions litúrgiques

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2018/08/esglesia-de-sant-agusti-escola-pia-de.html

La descripció tècnica  ens diu que és un edifici de façanes modernistes formada per una nau central de 12 metres  d'ample i dues de laterals de 5,6 metres  aproximadament d'estructura gòtica.





L'església va començar les seves obres l'any 1924 i fou solemnement beneïda l'any 1932 encara que no estava acabada, faltant el campanar i la façana principal, elements que encara trobem a faltar en l'actualitat.


L'abat de Montserrat , Aureli Maria Escarré Jané (l'Arboç, 15 d'abril de 1908 – Barcelona, 21 d'octubre de 1968) consagrà l'altar major el 31 de novembre de 1941.


L'església està connectada amb l'Escola Pia de Sabadell a través de la sagristia o un passatge a la planta baixa amb una arquivolta in relleu de Sant Josep de Calassanç.




Havia de tenir entrada  també, pel carrer de Corominas.


L'església de Sant Agustí és una notable obra modernista, segons els plànols de l'arquitecte Bernardí Martorell i Puig (Barcelona, 1877 - ídem, 1937).




Va actuar com ajudant el futur arquitecte sabadellenc Josep Vila i Juanicó ( 1906? + 19 setembre 1981 ) i el paleta local Simó Piera que va ser qui va rebre a Charles-Édouard Jeanneret-Gris ‘Le Corbusier’ (La Chaux-de-Fonds, Cantón de Neuchâtel, Suiza, 6 de octubre de 1887-Roquebrune-Cap-Martin, Provenza-Alpes-Costa Azul, Francia, 27 de agosto de 1965), en la seva visita a Sabadell. La pedra fou a càrrec de Nicolau Molina i la va bastir J. Espanyol amb l'ajuda de Vinyas.


Comentaris