LA CASA ESCAIOLA. SABADELL

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.


I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de l’edifici de la Plaça  de l'Àngel, 15-17 , cantonada amb la  Via Massagué

 



Immoble d’habitatges plurifamiliar entre mitgeres, de planta baixa, entresol i tres plantes pis, ubicat en la cantonada entre Via Massagué i la Plaça de l'Àngel, obra de  1931, de l’arquitecte Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965)


De les façanes destaca l'estil monumentalista, el tractament del xamfrà amb tribuna única abraçant les plantes pis i sobresortint del pla de façana de planta baixa que constitueix un basament unitari, sostinguda per permòdols i coronada per gran frontó i que es repeteix a la façana de la Plaça de l'Àngel.

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/106-A.htm


A la planta baixa hi havia  hagut  una emblemàtica – per als sabadellencs -  botiga de roba per a dones.

https://www.diaridesabadell.com/2018/08/27/tanca-lemblematica-casa-guillermo-a-la-via-massague/

https://www.diaridesabadell.com/2020/09/04/economia-casa-guillermo-kfc-sabadell/


Dubto força que l’edifici sigui conegut algun dia amb el nom del restaurant de la cadena de menjar ràpid, que ocupava el lloc de Casa Guillermo.


Ens agradaria rebre informació del promotor que donava nom a l’edifici, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,.., a l’email castellardiari@gmail.com


El Joaquim Tudela Torras, em deixava un comentari ;


El 23 de febrer de 1931 el sr. Joaquim Escayola va demanar el permís d'obres que està signat per l'arquitecte Eduard Mª Balcells i pel constructor, el meu avi, Joaquim Torras i Cendra. Curiosament l'adreça és Carretera de Molins de Rey Km. 23.


Sabadell semblava destinada a ser una Ciutat “ GRAN”,  pensem que ha fallat el “ paisanatge” , i en el millor dels casos, acabarà com un dels suburbis de Barcelona, amb barris “ d’especial  complexitat “, com li succeeix ja a Terrassa.

 

La història no té marxa enrere, oi?


Comentaris