CASA ARIMON/GARCIA-PLANAS. SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.


I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament. Em fa patir , la extrema lentitud amb que es poden fer avui les gestions al C.A.P de Castellar del Vallès. 

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de la casa Arimon / Garcia-Planas, al numero 24  del  carrer d’Arimon




La casa va ser construïda per l’arquitecte, urbanista i matemàtic Josep Oriol i Bernadet (el Far d'Empordà, 4 de juliol de 1811 – Escaldes-Engordany, 1860) l’any 1858.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/103-A.htm


Casal de tres cossos, de planta baixa, pis i golfes, amb torre central de planta quadrada. L’edifici actual és fruit de diverses reformes a partir d'un casal del XIX, la substancial fou realitzada el 1911, per l’arquitecte Josep Renom i Costa (Sabadell, 22 de novembre de 1880 - 11 de març de 1931), a la reforma del 1911 hi van treballar els millors tallers de l'època. Hi destaquen els vitralls, influïts pels del Palau de la Música Catalana i molt probablement obra del taller Rigalt i Granell. Els esgrafiats exteriors i interiors són del taller Butsems i Fradera. I el ferro forjat, del taller Ballarín.


L'any 1941 la família Arimón ven la casa al Josep Garcia-Planas Cladellas (Sabadell, 8 d'agost de 1897 - 20 de març de 1969), entre el 1950 i el 1960 van tenir lloc diverses reformes, una de les quals duta a terme per l’arquitecte Santiago Casulleras Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960) .


http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27848


Casal de tres cossos format per planta baixa, pis i golfa. Té una torre quadrada estucada de blanc. A la façana destaca l'arc trilobat de la porta, l'emmarcat de les finestres i el treball de ferro forjat de les reixes. Les obertures del pis són rectangulars i les de les golfes, de petites dimensions, apaïsades per a la ventilació.


La darrera reforma, promoguda per Plàcid Garcia-Planas Marcet (Sabadell, 1962) la duia a terme l’arquitecte Marc Garcia-Durán Huet.


https://gde.barcelona/ca/proyecto/casa-arimon-ca/


https://www.revistadisenointerior.es/marc-garcia-duran-casa-arimon/


Els entorns més propers al carrer de Casanovas i Bosch, 46, ja els tinc quasi pentinats, atès el temps que em dóna baixar en autobús des de Castellar del Vallès, i tornar per aquest mateix medi. Això amics lectors, vol dir que aquestes publicacions s’aniran fent més esporàdiques. 


Us esperono a retratar i divulgar el Patrimoni de Sabadell, i us recordo que també avui, es fan obres de qualitat que s’haurien de publicitar. És ben cert que Sabadell ha perdut empenta, en tots els àmbits, industrial, econòmic, cultural, social, sanitari,.., tant cert, com que tot el que es va fer, es pot tornar a fer, oi?.

Comentaris