CASA MAGDALENA BAYGUAL. SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament. Em fa patir , la extrema lentitud amb que es poden fer avui les gestions al C.A.P de Castellar del Vallès.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de la  CASA MAGDALENA BAYGUAL,  al carrer Quevedo, 6-8 ; m’agradarà rebre informació del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs de la promotora a l’email castellardiari@gmail.com





L’arquitecte va ser Josep Vila Juanicó. (1906? + 19 setembre 1981 ) . Ens agradarà completar la informació bàsica d’aquest arquitecte, i si fos possible rebre’n una imatge a l'email castellardiari@gmail.com


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/277-B.htm

La façana es composa mitjançant una simetria que es trenca a la planta baixa, modificada posteriorment per a incorporar-hi la porta d’accés per a vehicles que segurament substituïa una porta i una finestra semblants a les actuals. La façana es composa a partir d’una franja central molt més àmplia, i dues de laterals, que contenen una porta més estreta a la planta baixa i un petit òcul de forma estrellada sobre d’aquesta, una motllura rectangular a la planta primera i un altre òcul semblant a l’anterior però més gran a la planta segona. La franja central es remarca de la resta mitjançant una gran balconada que uneix les dues balconeres de la planta pis, i per l’aplacat de pedra que a la planta segona engloba les dues finestres centrals. Remat de la façana mitjançant una cornisa amb una volada considerable.

Patrimoni Gencat, adjudica l’autoria a l’arquitecte Santiago Casulleras Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960), autor de l’edifici dela fàbrica Artèxtil, situada just al davant.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27768


No sabia trobar dades de la casa veïna.



Tampoc del “ Monestir” que hi ha a continuació.





Que us puc dir de Sabadell, que vosaltres no us hàgiu plantejat?.

Comentaris