CASA MIQUEL BAYGUAL CASANOVAS/ CENTRE DE PROMOCIÓ DE LA VÍDUA . SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament. Em fa patir , la extrema lentitud amb que es poden fer avui les gestions al C.A.P de Castellar del Vallès.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara que  ja  puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la façana de la casa  /del carrer  Sant Joan, 34-36, de la que en diuen a Patrimoni Gencat:




http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27796


Hi ha constància documental del permís atorgat per a la realització de la casa per a Miquel Baygual Casanovas l'any 1922.


Edifici plurifamiliar de planta rectangular, que fa cantonada amb els carrers del Mestre Rius, Sant Joan i la travessia Borriana.


Consta de planta baixa, dos pisos i terrat.


La façana d'accés, al carrer Mestre Rius, presenta una estructura simètrica amb porta rectangular que presenta un element decoratiu motllurat superior, amb el nom de l'arquitecte Francesc de Paula Nebot, i dues portes d'arc rebaixat a cada banda.


Al primer pis hi ha quatre balcons individuals, també allindats.


 Entre els pisos primer i segon, al centre de la façana, hi ha una finestra rectangular.


 L'edifici es corona amb una cornisa motllurada que té a la part central elements decoratius d'inspiració clàssica per emfatitzar la zona d'accés.




 L'arquitecte fou Francesc de Paula Nebot (Barcelona, 11 de juliol de 1883 - ídem, 1965)

 

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/1007004-A.htm


Immoble d’habitatges plurifamiliar entre mitgeres, de planta baixa i dues plantes pis, delimitat pels carrers de Mestre Rius, Sant Joan i Travessera de la Borriana.


De les façanes destaca el tractament de la planta baixa dels carrers de Sant Joan i Mestre Rius, amb grans obertures en forma d’arcs rebaixats sustentats per columnes de llenguatge clàssic.


Malgrat el tsunami constructor/destructor ,  Sabadell  - em refereixo al Sabadell de la cultura, NO AL DE LA POLITÍCA PROFESSIONAL  - pot encara dissenyar rutes per veure el seu Patrimoni Immoble. 


Comentaris