IN MEMORIAM DE FOSSAR PARROQUIAL DE SENTMENAT. EL VALLÈS OCCIDENTAL

 

El Pere Mas Pascual, publica un parell de fotografies de l’antic cementiri  parroquial de Sentmenat, que m’explica es trobava a  uns 100 metres  de l'església parroquial , advocada a Sant Menna, en el lloc ,  ara hi ha una plaça enjardinada.


Em dèiem des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín ) tenim com desapareguda una capella del sant crist on la única referencia diu "situada vers tramuntana"




El nou cementiri, ara Municipal, va ser construït l'any 1909 per l'arquitecte Antoni de Falguera Sivilla (Barcelona, 1876- 12 d'abril de 1947),  venia a substituir el cementiri que hi havia al costat de l'església , i que amb el creixement del poble, havia quedat dins la població.





El Sentmenat de l’any  1857  tenia 1728 veïns, i el de 1910 només 1379, està clar que el canvi no va venir per l’augment de població, ni pel creixement del poble, oi?.


En tot cas, la decisió va ser encertada, tota vegada que es tancava l’any 2020, amb 9.235 habitants de dret.


Altrament el cementiri municipal de Sentmenat, acull, entre altres hostes notables, al Javier Patricio Pérez Álvarez (Buenos Aires, 1951 – Caldes de Montbui, 1990), conegut artísticament com a Gato Pérez.

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2012/02/sentmenat-el-fossar-que-va-captivar-al.html


Em consta que també a Castellar del Vallès, algú té fotografies del fossar parroquial, situat al costat de l’església parroquial, advocada al protomàrtir Sant Esteve.

Comentaris