IN MEMORIAM. MERCAT DE SANT JOAN. SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament. Em fa patir , la extrema lentitud amb que es poden fer avui les gestions al C.A.P de Castellar del Vallès.


 Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara que  ja  puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava el que havia estat el Mercat de Sant Joan, del que en diuen a Patrimoni Gencat :




http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27685

               

Petit mercat situat al mig d'una plaça, formant amb els elements de la mateixa (arbres, jardineria, font, baranes, escales i fanals) un conjunt harmònic i unitari. La coberta de teula àrab emfatitza la composició volumètrica. La façana té un sòcol de granit i la resta està arrebossada. L'accés està coronat per un frontó i flanquejat per quatre columnes embegudes. Sobre ell se situen uns relleus de Camil Fàbregas i Dalmau (Moià, 1906 - Sabadell, 2003)


Autors :  Joaquim Manich i Comerma (1882 - 1976).  Josep Vila Juanico


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/161-A.htm

Edificació aïllada situada al centre de la Plaça de Sant Joan, amb entrada principal donant al carrer de Fèlix Amat. L’edifici, de composició clarament simètrica, està format per una creu central de planta baixa de doble alçada i amb cossos annexes de planta baixa situats a tot el perímetre del cos central. L’edifici conté a més, dos coberts exteriors situats a dos costat, definint l’entorn de la plaça.


A partir de l'abril del 2008 l'equipament va passar a ser un centre d'activitats per a la gent gran. Els treballs per adequar l'espai al nou ús van saber aprofitar la singularitat i els trets arquitectònics de l'edifici per donar-hi nous usos i millorar-ne l'accessibilitat.


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2015/01/desvetllat-el-misteri-del-mercat-de.html


Malgrat el tsunami constructor/destructor ,  Sabadell  - em refereixo al Sabadell de la cultura, NO AL DE LA POLITÍCA PROFESSIONAL  - pot encara dissenyar rutes per veure el seu Patrimoni Immoble.

Comentaris