LES CASES PROMOGUDES PER JOSEP MAÑOSA AL CARRER GARCILASO DE SABADELL, PROJECTADES PER L’ARQUITECTE JOAQUIM MANICH COMERMA.

 

Els mestres d’obres i els arquitectes molt sovint aixecaven  grups de cases, tant a Sabadell, com a la resta de Catalunya.


Hi va haver un temps, en que la inversió en immobles per a dedicar-los al lloguer, va ser una pràctica força generalitzada.


Feu una ullada a :

http://ca.sabadell.cat/pdf/PE-122/PE-122cata03.pdf


Advertireu que el nivell d’informació és deficient, promocions sense autor, o amb autor desconegut, i algunes – no totes – les que duien a terme els mestres d’obres i els  arquitectes més habituals de Sabadell, i d’altres com  el  mestre d’obres Josep Lacueva i Sanfeliu, l’arquitecte Melcior Vinyals i Muñoz, o Viñals en la  grafia castellana, obligada a l’època, com tothom sap (Barcelona, 26 d'agost de 1878 – 1938), i  l’arquitecte Joaquim Manich i Comerma (1882 - 1976), que per encàrrec de Josep Mañosa ( ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com del cognom matern – el mal costum “ d’oblidar-lo “ palesa clarament la misogínia que traspuava i traspua bona part de la nostra societat - , i el lloc i data de naixement i traspàs), aixecava les cases del carrer de Garcilaso - Garcilaso de la Vega (Toledo, 1501/1503? - Niça, 14 d'octubre de 1536)- números 102,104,106 i 108.




Ens agradaria completar – fins on sigui possible, el franquisme feia una excel·lent tasca de destrucció en l’àmbit  de la documentació relativa al Patrimoni Històric de Catalunya – les dades relatives als edificis que es conserven encara. Si no es fa des de la ciutadania, està clar que NO ES FARÀ, oi?.

Comentaris