DE CAN SALVÀ A SEU DEL CONSISTORI DE RIELLS I VIABREA. LA SELVA.

 Trobava una fotografia de Can  Salvà, un mas de finals del segle XIX o principis del XX  - d’autor desconegut, com és mal costum d’aquest dissortat reialme -  del que explica Patrimoni Gencat que va estar sempre habitat per masovers. El primer que es coneix a principis del segle XX va ser Josep Iglesias i Planiol, que va ser alcalde els anys 1922-23. Després la seva filla, Paquita Iglesias i el seu espòs, Maties Pascual. Més tard els seus fills Josep i Maria Teresa, que van deixar la casa a la dècada dels 60, perquè va ser venuda, juntament amb els terrenys pel seu propietari, Joan Bofill, a la promotora de les futures urbanitzacions de Can Salvà.


Ens agradarà tenir noticia del cognom matern d’aquells en el que no es cita, i en tots els casos del lloc i data de naixement i si fos el cas de traspàs a l’email castellardiari@gmail.com 


El 2 de maig de 1974, la casa i els  terrenys propers (8.314 metres  quadrats) van ser cedits a l’Ajuntament. 


El dia 1 de juliol de 1978 es va inaugurar com a Casa Consistorial.

 


Fotografia I.Forts/M.Pibernat


 El pressupost de restauració i adaptació XX  - d’autor desconegut, com és mal costum d’aquest dissortat reialme -  va ser de 2.269.312 pessetes i l’encàrrec el va realitzar Construccions Jordi Illa.


 Posteriorment es va urbanitzar la plaça i el dia de Sant Jordi de 1994 es va inaugurar la Font


En les visites que feia no trobava ningú que em dones raó del lloc/s  que havien aixoplugat les escoles públiques, si encara queda alguna persona que en tingui memòria, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com , amb una fotografia si l’edifici encara està dempeus.  


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/08/sant-llop-de-viabrea-i-riells-baix.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/02/sant-esteve-de-sabruguera-dita-avui.html


Penseu que tot el que no es faci  en matèria de documentació de la memòria històrica,  per parts dels catalans, quedarà per fer.  Des d’abans de l’any 1714, tenim l’enemic a casa.


Comentaris