SABEU QUI VA SER L’AUTOR DEL PROJECTE TÈCNIC DE L’EDIFICI DE LA SOCIETAT CORAL OBRERA LA GLÒRIA SENTMENATENCA?.

 

Un termocontacte em donava ocasió de tornar a Sentmenat el dia 24.12.202,  el cel estava emboirat, no feia gaire fred, i en el moment que retratava la façana de la Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca no plovia.




http://www.elcorosentmenat.org/catala/qui-som/historia/

Llegia ; …,  després de treballar tot el dia al camp o a la fàbrica, anaven fins a la mitja nit a picar fonaments o a rebaixar el terreny a la llum de llanternes d'oli; o a carregar carros de rocs o sorra a la riera al vespre i a les fosques i que, al mestre paleta    que dirigia l'obra - ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com del nom, cognoms, i lloc i data de naixement i traspàs d’aquest  tècnic -, no li van faltar mai manobres voluntaris per tirar de corriola o fer morter.


http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=28030

Patrimoni Gencat en diu ;  La societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca  situada al Passeig d'Anselm Clavé, davant de la plaça de la Vila, és un edifici de planta rectangular que consta únicament de planta baixa.

 

Té la teulada a dos vessants, amb el carener paral·lel a la línia de façana.

 

Les obertures de la façana d'accés són d'arc ogival (una porta centrada i dues finestres als costats).

 

El coronament de la façana és amb cornisa sostinguda per mènsules i barana superior a banda i banda d'un cos sinuós, on apareix el nom de la coral i la data del 1908.

 

El conjunt es completa amb florons decoratius.

 

Bon Nadal!!!

Comentaris