ELS BENEFICIS DE L’AIGUA DE MAR PER A LA SALUD.

 

El Joan Vives Castells m’explicava que l’aigua marina, a diferència de l’aigua dolça de rius i llacs, conté minerals com ara zinc, iode, potassi, magnesi i altres oligoelements que li atorguen moltes propietats beneficioses per a la salut:

 

Té un efecte antibiòtic i antisèptic, que ajuda a prevenir infeccions a les ferides i a la cicatrització.


Pel seu contingut en iode, surar i nedar en l’aigua relaxa els músculs i afavoreix la recuperació de lesions, cosa que ho fa recomanable per a casos de rehabilitació i per al postoperatori.


L’aigua de mar millora i alleuja els símptomes en problemes respiratoris: passejar per la platja i banyar-se ajuda a eliminar l’obstrucció nasal en refredats i en casos de sinusitis, elimina les flegmes i la mucositat, aclareix les vies respiratòries i millora la funció auditiva.


El bany en aigua salada alleuja els dolors articulars en els casos d’artritis i artrosi.


Passejar per la vora del mar i realitzar exercicis a l’aigua activa i millora la circulació sanguínia. És recomanable quan es presenten problemes circulatoris, inflor, varius, cames cansades…


Els minerals presents en l’aigua de mar milloren la qualitat de la pell: l’aigua marina exfolia, cicatritza i revitalitza. L’efecte antibiòtic i antisèptic també millora els problemes de psoriasi, de descamació del cuir cabellut i l’acne. Passejar per la vora del mar i el frec de la sorra, a més, escata i millora la pell dels talons esquerdada.

Passejar per la platja i banyar-se al mar, sol o gaudint de companyia, sentir la natura i desconnectar, relaxa, millora l’humor i prevé l’estrès i l’insomni.


Algunes investigacions també afirmen que, pel seu alt contingut nutricional en minerals i oligoelements presents de forma biodispensable, beure aigua de mar com a suplementació és beneficiós per a la salut:

 

Es recomana com a tractament per combatre el dèficit de minerals de l’alimentació i per combatre casos de desnutrició gràcies a les seves propietats reconstituents i revitalitzants.


Al neutralitzar l’acidesa de l’estómac i en ser desinfectant, combat la gastroenteritis.


Les seves propietats alcalines regulen el medi intern, ajuden a mantenir i millorar la salut dels òrgans i prevenen el desenvolupament de diverses patologies.


Millora problemes de fetge i ronyons: regenera les cèl·lules de la cirrosi i millora els símptomes de problemes renals com vòmits, nàusees i problemes per orinar.


René Quinton (Chaumes-en-Brie, departament del Sena i Marne, França, 15 de desembre de 1866 + Grasse, departament dels Alps Marítims, França , 9 de juliol de 1925 ), defensava les virtuts de l’aigua de mar al segle XIX, l’anomenat  plasma Quinton va ser en el diccionari Vidal fins al 1975, amb les següents indicacions:

 

Nadons: gastroenteritis, toxicosis, Athrepsia, anorèxia, èczema, el tractament prenatal, prematurs.


Adults: anèmia, debilitat, esgotament, trastorns de la senectut, els vòmits de l'embaràs, gastroenteritis, restrenyiment, disenteria, Colibacillurie, la tuberculosi pulmonar i esclerosi externa, múltiple.


Ginecologia: les infeccions i la congestió de l'úter-vaginal.


O.R.L-oftalmologia: Els refredats, rinitis, sinusitis, els aerosols.


Dermatologia: èczema, urticària, psoriasi, el prúrigo. Liquen, dermatitis infectada. Al· lèrgies.


Reconstitució de volum sanguini.


Reanimació. L'alimentació artificial.


Canvi favorable al camp.


Antibiòtics dissolvent.


Les Indicacions del diccionari Vidal reflecteix l'essència dels resultats obtinguts pel sèrum Quinton.









El dijous 20.01.2022 anàvem fins al Roc de Sant Gaietà, on aprofitant les minves de gener, el Joan Vives Castells, recollia aigua de mar.

 

Comentaris