CASERIU DE SERRA BARONA, AL CAMÍ VEINAL QUE MENA A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

 

Des de la pàgina No ets de Sentmenat si..., endegàvem una acció per intentar recuperar – fins on sigui possible- si més no, la memòria del patrimoni històric; dèiem :  Sentmenat té – encara – alguns elements patrimonial d’interès. Us animen a buscar-los, retratar-los, documentar-los i compatir-los. Recordeu que qui perd els seus orígens, per la identitat. El Sentmenat de la II dècada del segle XX tenia un cens de 1742 ànimes, es tancava l’any 2021 amb 9.347 habitants de dret. Com diria l’Ermessenda de Valrà “A bon entenedor, en poques paraules n'hi ha prou”


Patrimoni Gencat diu en relació a les Masies del nucli de Serrabarona en el camí veïnal que va a Palau-Solità; edificis que correspondrien a la tipologia 1 de la divisió realitzada per Torras (Olot, 1891 – Olot, 1955),  casa de fàbrica de planta rectangular i construcció molt simple.




Fotografia. Enric Fontvila Batalla


Tenen una estructura clàssica de coberta a dues aigües i carener paral·lel a la façana.

 

En una d'elles, hi ha l'entrada a la façana lateral, possiblement d'alguna modificació posterior.


A l'altra masia, la façana s'ha dividit per ubicar dos habitatges.

 

A la zona lateral dreta, encara es veuen els murs de còdols alternant amb parts arrebossades i de fàbrica. A la part arrebossada, s'ha emmarcat una porta fora del seu primitiu context arquitectònic.

 

La coberta és a un sol aiguavés i carener paral·lel a la façana.


Amb tota cordialitat, us insistim en la crida feta a No ets de Sentmenat,  si...


Comentaris