IN MEMORIAM DE L'AQÜEDUCTE DE CANALETES, LA CERDANYOLA QUE EL TEMPS S'ENDUGUE. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 El Jesús Escoda Prats  retratava  el que resta dempeus de  l’aqüeducte de Canaletes , del que ens diu patrimoni Gencat  que està fet de maons.





Es conserven 13 arcs amb una longitud total de 56 metres


Per la seva factura es creu que podria ser del segle XVIII.


Segurament deuria ser contemporània de les darreres obres de l'ermita de Santa Maria de les Feixes, ja que es troben maons fets malbé (passats de cocció) com el que hi ha a les capelles laterals de l'ermita.


Cerdanyola tenia un cens de 928 ànimes l’any 1900, i tancava l’any 2021 amb una població de dret de 57.217 persones.


Tant en el període estrictament “ dictatorial” , com en la posterior “ democraciola”  que es reivindica com hereva, s’ha fet  des de l’administració pública , una excel·lent tasca de destrucció del Patrimoni Històric i artístic.


El fet que la presència de forces democràtiques catalanes hagi estat quasi testimonial al Consistori, no pot servir d’excusa.  El silenci massa sovint és una de les formes de la complicitat activa o passiva.


http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=37041


Ens aquests temps tothom té coll avall que  el món no volta rodó, ens hauran d’explicar però, els motius pels quals “ el nou Judes” , ha canviat de criteri en relació al Sahara, i creuem els dits perquè aquesta acció “ Putinesca” , no provoqui més dificultats econòmiques a persones, famílies, i empreses, oi?.


Tot plegat recorda massa allò del A POR ELLOS !!!!, oi?


Que el Crist d'en Francesc Juventeny i Boix, de  la parròquia de Sant Martí , com feia amb el mateix Juventeny, i amb mi mateix,  faci costat als ucraïnesos,  als saharauís, als catalans, i a tots els pobles que reclamen amb tota legitimat la seva llibertat.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/12/el-crist-den-francesc-juventeny-i-boix.html


Cerdanyola, malgrat tot, conserva encara alguns elements patrimonials molt interessants. 

Comentaris