LA BASTIDA D'HORTONS A VISTA D'OCELL. ALÀS I CERC. L'URGELL SOBIRÀ.

 

El Jordi Vila Juncá publica una fotografia a vista d’ocell de la Bastida d’Hortons,  poble del municipi d’Alàs i Cerc, a la comarca de l’Urgell sobirà,  (situat a 950 metres d’altitud, a l’esquerra del barranc de Pedralapenya i a l’esquerra del Segre, al peu de la serra de Cadí.




S'hi dreça l’església parroquial de Santa Coloma, rectangular, amb un campanar de torre quadrat, de la qual depèn la de Ges.

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2021/05/esglesia-parroquial-de-santa-coloma.html


Al fossar de la Bastida, als afores del poble, hi ha l’església vella de Santa Coloma, trapezoidal, coberta amb encavallades de fusta.

https://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-esglesia-vella-de-santa-coloma-dhortons-alas-i-cercs-lurgell-sobira-la-vegueria-in-pectore-dels-pirineus/1069437


Hom fa festa major el dissabte després de Pasqua, i el diumenge se celebra l’aplec de Sagàs.

 

L’antic castell, del qual es conserven restes, era el centre d’una antiga batllia del vescomtat de Castellbò, dins el quarter de Castellciutat.


El lloc d'Ortone és documentat en l’acta de consagració de la catedral d’Urgell


En aquests dies veiem esborronats els terribles efectes del Genocidi que la Rússia de Putin, practica contra Ucraïna, Mutatis Mutandis ,  molts persones entenen ara que Carles Puigdemont i Casamajó ( Amer, Selva, 29 de desembre de 1962), prenia – malgrat que això li suposava un gran sacrifici a nivell personal, a ell, i a la resta de membres del seu govern -  la decisió correcta. 


L’augment imparable dels preus, va prenen espai poc a poc, a les noticies bèl·liquesen els mitjans de comunicació “ oficials”


Poseu l’Urgell sobirà a la vostra agenda.

Comentaris