QUE EN SABEU DEL MAS JANER? SANT CUGAT DEL VALLÈS

 

Aprofitava una visita – una més – a l’Hospital General de Catalunya, per arribar-me  fins al carrer Guadalajara, i retratar l’edifici de Mas Janer, del que no en trobava cap informació, la meva recerca però, em portava fins a la pàgina :





https://cuandosellevabasombrero.wordpress.com/category/barcelona/valles-occidental/san-cugat/mirasol/

On apareix una fotografia datada l’any  1906, en la que es  pot veure el moment de l'ampliació de la finca Elías ubicada a la zona de Mas Janer a Mirasol (Sant Cugat).




S'hi aprecia els paletes realitzant l'aixecament d'una segona planta a la meitat dreta de l'antiga masia.


Aquesta finca limita amb el terme de Rubí i durant molts anys va albergar unes magnífiques piscines que van desaparèixer el 1976 per donar pas al traçat de l'autopista AP-7. Per sort, la masia es va salvar de la piqueta per molt poc, ja que va quedar arran d'un dels marges d'aquesta autopista.


 L'edifici ha patit molts canvis i afegits durant la seva història, sobretot des que es va convertir en restaurant, un és el canvi del seu antic nom pel de Masia Mas Janer.  Ens agradarà tenir noticia de l’autor i del promotor dels canvis, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com


De l'antiga extensió de la propietat, només queda l'edifici, un jardí i una zona de pàrquing adjacent.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100016273364372

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017724671701


No tinc la certesa de que efectivament segueixi funcionant com a restaurant.


Trobava una magnifica pàgina de fotografies històriques:

https://quanesportavabarret.wordpress.com/category/barcelona/valles-occidental/sant-cugat/page/6/

 

En aquests dies veiem esborronats els terribles efectes del Genocidi que la Rússia de Putin, practica contra Ucraïna, Mutatis Mutandis ,  molts persones entenen ara que Carles Puigdemont i Casamajó ( Amer, Selva, 29 de desembre de 1962), prenia – malgrat que això li suposava un gran sacrifici a nivell personal, a ell, i a la resta de membres del seu govern -  la decisió correcta.  

Comentaris