IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE LA TORRE DE CLARAMUNT ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. L’ANOIA

 Llegia que el Casal  que aixopluga l'Ajuntament  de la Torre de Claramunt, per les característiques arquitectòniques que presenta, podria tractar-se d'un edifici aixecat al segle XVIII, coincidint amb el període d'expansió de la vinya i la consolidació urbanística del nucli al peu del castell. 


La data de 1763 que es troba gravada a la dovella central podria coincidir amb el moment de construcció de l'edifici. 


A començaments del segle XX i fins a la dècada del 1960 acollí el consistori municipal i l'escola, que en aquest període atenia una mitjana de 18-20 nens. Dins de la casa hi vivien l'agutzil i el mestre. 




A mitjans de la dècada de 1960 l'escola va ser traslladada a l'edifici que avui és la rectoria, deixant-lo només com a Casal de l'Ajuntament.


El Comtat de Claramunt és un títol nobiliari atorgat  per l'arxiduc Carlos d'Àustria el 7 d'agost de 1708 , a favor de José Antonio de Ribera i d'Espuny-Claramunt , baró de Ribert, baró de Florejachs i de Torre de Claramunt.  




Els Borbons, fins al dia d’avui no han atorgat carta de successió, els cou encara, que força catalans, pensessin – i continuïn pensant – que no son,  ni de lluny, mereixedors de ser reconeguts com a reis. 


Si algun dia els combustibles tornen a tenir un preu “ raonable “ i si les benzineres superen l’atzucac que els posava el GOBIERNO MÁS PROGRESISTA DEL REINO DE ESPAÑA, al que cal reconèixer-li l’habilitat de complicar les coses senzilles, i no donar mai fil sense puntada, i alguns altres “demèrits”, poseu la Torre de Claramunt, l'Anoia , Catalunya ,  a la  vostra agenda.


No defalliu  mai en l’esperança d’assolir la llibertat nacional de Catalunya .


Comentaris