MASIA EL CUCUT. OLOT. LA GARROTXA

 

El Matias En Mais Castanyer , pública F- 2161. FOTOGRAFIA VOLTANTS D' OLOT, AMB EL CANIGO COBERT DE NEU AL FONS. ANYS 50.




La Carmina Nicolau, concreta;  Cal Cucut ...


Al Catàleg de masies trobava :

http://webvella.olot.cat/FitxersWeb/28196/188%20B.pdf


Masia situada en una zona de feixes i camps, entre el Triai i la carretera de Sta. Pau. La casa té impressionants vistes des de nord-est fins a sud-oest a Pujou, serra del Corb, Olot i fins al Puigsacalm.


L’accés és per carretera de terra, antiga carretera de Santa Pau, carretera  que dóna accés a l’església de les Fonts.


I la descriu com ; casa de caràcter rural, d’ús residencial agrícola.


Mas humil de reduïdes dimensions de planta baixa i planta pis, de planta rectangular i estructura de murs de pedra i coberta amb teula àrab a dues aigües, vessant cap a façanes laterals, façanes curtes.


 Les façanes són de pedra rejuntada amb morter de calç amb obertures irregulars i desordenades, actualment de dimensió superior a l’original, ja que han estat regularitzades a partir d’una reforma posterior.


El mas consta d’una cabanya adossada a la façana de ponent de la casa, d’estructura de mur de pedra i coberta amb teula àrab com a continuació de la coberta de la casa. Adossat a aquesta cabanya s’ha construït una granja a nivell de planta baixa, a partir de mur de pedra i coberta amb teula àrab.


 El conjunt també consta de diversos coberts i tancats, construïts a partir de materials senzills, amb diferents utilitats agrícoles.


L’estat de conservació de tot el conjunt és dolent.


Havia estat un Hostal:

https://hostals.blogspot.com/2010/12/hostal-del-cucut-olot.html?fbclid=IwAR0r9_j0t6PWBzFTRgSUDVoRQabDTL_outFKjna-krOumutHzYSazOQKo1o


Estudi de la Masia Catalana. Olot 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search/searchterm/Olot/page/7


Amb la tecnologia de que disposem avui, fora senzill completa aquest projecte que pretenia obtenir testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de la masia catalana.

https://universpatxot.diba.cat/ca/lestudi-masia-catalana


Modestament obríem una pàgina al facebook

 https://www.facebook.com/La-masia-catalana-170725116311996


El contingut del qual és de lliure disposició, i per descomptat el cediríem gustosament per completar aquella magna obra, que l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, va aturar. 


Si els que ens estimen Catalunya no posem LLUM,  ajudem als que la odien a escampar més i més FUM.

Comentaris