TENIU DADES DEL PROMOTOR I DE ‘AUTOR DE L’EDIFICI DE L’ARQUET?. RIPOLL. EL RIPOLLÈS

 

Llegia de l’edifici de la Plaça Gran, 1 - Riu Freser - Passatge de l'Arquet  de Ripoll, que es coneix com l’Arquet , i que retratava la Caterina Bela Katino  ; edifici exempt format per baixos i tres pisos.




Els balcons, a nivell de riu, i el primer pis a nivell de carrer eren originàriament una fàbrica tèxtil, com ho corrobora també l'estructura de les obertures, amb arcs de mig punt rebaixats de la primera planta. A nivell del riu no hi ha obertures.


Els dos últims pisos foren construïts a posteriori (1947).


 L'edifici té dos nivells de coberta, una que dóna a la plaça, amb més alçada que la resta de l'edifici. A la planta segona hi ha, per la banda del riu, un únic balcó, mentre que pel passatge hi ha balcons individuals amb baranes de ferro de fosa i mènsules decorades.


Al tercer pis tot són finestres amb relleix. En el punt més alt hi ha obertures amb arcs de punt rodó. Al voltant de les obertures hi ha uns esgrafiats.


 La teulada, en els dos cossos, és a tres vessants.


RIPOLL. ETIM. Revelada per la típica situació de aquests llocs. El riu Freser desemboca en el  Ter, més gran: son, doncs, per dir-ho així 'el riu pollet' i 'el riu gall'.


Cap dada del promotor, cap dada de l’autor com és mal costum en aquest dissortat reialme, on es fan reconeixements públic als corruptes, i es menystenen les persones honestes. Sin novedad en el frente, oi?.


Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com , Ripoll, Catalunya us ho agrairan

Comentaris