VILLA LOLITA, AGULLANA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. REIVINDICACIÓ DE L’OBRA DE L’ARQUITECTE JOSEP AZEMAR PONT.

 

Agullana, a la comarca de l’Empordà sobirà, és un museu a l’aire lliure d’obligada visita :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_d%27Agullana

https://www.arquitecturamodernista.cat/cerca.php?cerca=Cerca&c=&paisos=ES&comunitats=ES09+&provincies=ES17+&municipis=ES17001++++&anys=1878+-+2000

https://izi.travel/en/077c-agullana-un-poble-d-aire-urba/ca

Bona part dels edificis més emblemàtics eren obra de l’arquitecte Josep Azemar i Pont (Figueres, 1862 - Barcelona, 1914).

El Joan Dalmau Juscafresa, retratava un edifici entre mitgeres, conegut com Villa Lolita, casa unifamiliar entre mitgeres amb planta baixa i un pis, projecte de l’arquitecte Josep Azemar i Pont, que curiosament no forma part de la llista de Wikipedia de Monuments d’Aguallana.



https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/2022/04/villa-lolita-agullana-lalt-emporda.html?fbclid=IwAR1M4nXqTD158fiQO25Ux4AO3DAA-NDGCsyu53TD2nhQsfYI6skW1woknVM


El Valentí Pons Toujouse, considera eclèctic l’edifici tot i ser de l'Azemar


Com recordava sempre l’Ermessenda de Valrà “  el qui pot el més pot el menys”, oi?.


Quan al topònim, Joan Coromines i Vigneaux(Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997)filòleg de fama universal, malgrat els esforços fets des del REINO DE ESPAÑA per evitar-ho, explica , etimològicament ,  un dels nombrosos noms formats amb –ANA - damunt el nom d'un possessor romà, *ACULIUS (en variant tardana Agulius, inscripció del C. I. L. XII, 5686.




https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=257


En un altre ordre de coses, escrivíem suara ; LA CITA PRÈVIA EN OCASIONS ESPOT CONSIDERAR COM UNA OMISSIÓ DEL DEURE DE SOCORS?.


Des d’aquí el nostre recolzament a les víctimes, i el rebuig més enèrgic als botxins, als que maleïm davant de Deu. 

Comentaris