MOLÍ DE SANT ROC. BARRI DE SANT ROC. OLOT. LA GARROTXA

 

Llegia que la propera trobada del grup Olot d'abans. Fotos antigues d'Olot i la Garrotxa”   serà el diumenge 12 de juny.


A 2/4 d'11 faran una visita guiada al Mas Molí de Sant Roc, explicarà la seva història i els ho ensenyarà tot l'Andreu Planella;  després faran el dinar a Can Bastans. El preu serà d'uns 20 euros/persona aproximadament. La data límit per apuntar-se és el 3 de juny.


Llegia que el molí de Sant Roc és un dels més antics del municipi d'Olot.


El moli es  va iniciar primer, amb la fabricació de paper i més tard s'especialitzaria en cereals


Disposa de planta baixa i dos pisos superiors, més els soterranis on hi estan ubicades les moles, el trull i altres eines necessàries a un molí fariner.


Va ser bastit amb pedra volcànica i carreus ben tallats als cantoners.


Té teulat a dues aigües, amb els vessants vers les façanes principals.


 El Molí de Sant Roc va resultar molt malmès durant l'aiguat de l'any 1940 i a partir d'aleshores es va encetar la remodelació de tota la façana.




El meu cor estarà amb vosaltres.


No en tenen imatges a :

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search/searchterm/olot


Com a tants i tants catalans, el tema del català i les restriccions que es volen TORNAR a posar per al  seu ensenyament, em té revoltat.


A l’època del José Rodrigo y Villalpando, I marqués de la Comuerta (Zaragoza, 1668 – Madrid, 7 de diciembre de 1741), les instruccions eren “"...de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" , d’aleshores ençà però, els botxins “  a por ellos “;   s’han acostumat a fer les seves maleses  amb plena consciència de la seva immunitat.


Fa més de 300 anys que ho intenten sense èxit, confiem en que l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) ho encerti, oi?


Comentaris