TENIU DADES DE L’AUTOR/S DE LES TORRES QUE DONAVEN NOM AL BARRI HOMÒNIM DE BARCELONA?

 

El dia 30.1.2023 m’aplicaven a l’Hospital General de Catalunya, els símptomes de Eritrodistesia Palmoplantar s’aguditzaven una mica, i no podia fins a darrera hora del dia 31.1. 2023, explicar-vos que trobava a facebook  una fotografia de les  Tres Torres  que va néixer com a tal entre el 1901 i el 1903.


Es tractava d'una zona a la perifèria de Sant Gervasi, prop del límit amb el terme municipal de Sarrià, i que n'acollia el cementiri. Es va començar a urbanitzar per iniciativa d'uns veïns de Sants (els germans Romaní i Climent Mas), ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com ,   dels noms, i cognoms matern, i el lloc i data de naixement i traspàs,   van ser ells qui van construir tres torres, una per a cadascú, en uns terrenys de l'heretat Nena Cases.

 

Aquestes torres són les que van donar nom al lloc, substituint l’antic topònim Nena Cases, que era el que tenia al final del XIX. Una d'elles es conserva actualment, encara que modificada, a la cantonada Via Augusta - Doctor Roux. Amb el temps es van construir altres torres senyorials, però, com passa a la resta del districte, al llarg de la segona meitat del segle XX van deixar pas a pisos d'alt nivell.




https://www.youtube.com/watch?v=epkySj9U-48


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=10549&fbclid=IwAR3meRoYxC_JVQ4lUcERH030_Qi2F6YFvLNDDYBPxJ13-qqStti5EQCx8Xc


https://pladebarcelona.wordpress.com/2014/04/08/nena-casas/

 

La fredorada d’aquest gener de l’any 2023,  ha deixat clar – per si algú en tenia dubtes – que des dels poders públics, ni es fa, ni es farà res, per posar remei a la manca de serveis sanitaris i socials, que constitueix “ marca de fàbrica” , d’aquesta “ democraciola”  maleïda. Dit això, ens alegrem de la suspensió de la vaga de metges, que escoltava al Telenotícies de la Nit.

 

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/01/les-morts-inevitables.html

 

Els evangelis  expliquen que  Ponç Pilat,  donava a triar als jueus entre Jesús i Barrabàs – i triaven aquest segon- ,  la tria que ens proposa l’inefable Salvador Illa Roca (La Roca del Vallés, Barcelona, 5 de mag de 1966) – el càrrec polític que acumula més morts en la seva àrea de competència  desprès del sàtrapa -,   és entre els casinos i els jocs o entre la vida i la salut dels que viuen a Catalunya,  ens temem el pitjor.

 

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/crims-per-omissio.html


De vegades la pau, no és més que por.

 https://www.youtube.com/watch?v=kyMdCiKPPks

Comentaris