INSTITUCIÓN SANTA ANA. PALAU SOLITÀ I PLEGAMANS. EL TERROR FRANQUISTA

 

El franquisme feia retrocedir els drets socials, civils i politics, fins a nivells quasi impensables; anys a venir però, el tàndem  ( PSOE & PP ) tornaria a posar la marxa enrere, s’aprovava l’IPREM i s’esborraven sobtadament drets com el de la Justícia Gratuïta,  s’aprovaria pels mateixos actors la Llei Mordassa que esborrava els drets civils i polítics,  i s‘intensificava  la desamortització “ social”, atès que en la seva follia, el REINO havia malmès bona part dels recursos públics, i estava en fallida econòmica.

https://www.infanciatuteladaenelfranquisme.cat/es/centres/institucion-santa-ana-es/



Llegia; misas, vestidos cerrados hasta el cuello… ,sobre el vestido, lo que más le impactó fue como las vestían para hacer gimnasia. Acostumbrada a llevar pantalones cortos, allí les hacían poner unos bombachos (¡cuando los vio por primera vez no sabía ni para que servían!), una falda encima y una camiseta. El primer día que despertaron allí no se levantaron tan rápido como las otras y la monja les llamó “¡las del Coll!” y refiriéndose a que habían de obedecer rigurosamente a todo, añadió que “si allí les daban mimos, aquí les daban palos”.

Malgrat que els delictes de lesa humanitat son imprescriptibles, el sistema no ha volgut instar cap reclamació contra els abusadors/es de menors, ja fossin civils, ja militars, o religiosos/es.

Comentaris