IN MEMORIAM DE LA CAPELLA ADVOCADA A LA MAREDEDÉU DELS DOLORS DEL MAS D’EN GIOL DE BOTARELL. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

 

Llegia;  el Mas d’en Giol  està situat prop del marge dret de la Riera d’Alforja i de la carretera N-420 (Tarragona-Còrdova).

Es tracta, segons la tradició popular, d’un mas molt antic construït “en temps dels moros”.

Sembla que l’Església fou bastida el segle XIX, així com la masoveria. A les reixes figura la data de 1896

L’església estava sota l’advocació de la Verge dels Dolors i a principis del XX tenia capellà propi.

L’any 1936, en els dies foscos que seguien a l’alçament armat dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRAÀTIC de la II República,  l’altar i el retaule foren cremats, se’n salvaren  però, les imatges que el masover amagà enterrant-les dins del mateix mas, així com el sagrari i una creu.

Fa pocs anys l’església del Mas d’en Giol fou convertida en magatzem, i es retiraren tots els objectes de culte i la creu que hi havia a la part superior de la façana.

La campana encara es conserva.

Demanava dades i/o imatges ,  em deien des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín)  del Mas  d’en Giol no tenim l'interior de la capella i l'exterior es la mateixa foto que surt al catàlegEn demanarem informació a  ajuntament@botarell.cat

https://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/botarell/mas-d-en-giol

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9407

Que la Marededéu dels Dolors elevi a l’Altíssim la nostra sempiterna pregaria, Senyor ; desprès de més de 300 anys de captiveri, allibera el teu poble !!!!

 

Comentaris