TENIU IMATGES DE LA IMATGE DE SANTA EULÀLIA QUE DESAPAREIXIA DE LA PLAÇA DEL PADRÓ EN ELS DIES FOSCOS QUE SEGUIEN A L’ALÇAMENT DELS MILITARS FEIXISTES CONTRA EL GOVERN LEGÍTIM I DEMOCRÀTIC DE LA II REPÚBLICA? BARCELONA

 

L’escultor Lluís Bonifaç el Vell (Tolosa de Llenguadoc - Riudoms, 1696) i Llàtzer Tremulles (II) (Perpinyà ? — ?), també escultor, del que tenim coneixement que va treballar  entre el 1680 i el 1710 per Barcelona, Reus, Escaladei i la Selva del Camp, eren els autors de la imatge de Santa Eulàlia situada al damunt del Padró, que donaria nom a la Plaça Homònima de Barcelona.

https://fontsaigua.wordpress.com/2016/02/06/la-font-de-la-placa-padro-de-barcelona-la-seva-historia/

En els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM  i DEMOCRÀTIC de la II República, la imatge va ser destruïda, i no serà fins  l’any 1952 que Frederic Marès Deulovol (Portbou, Gerona; 18 de setembre de 1893 – Barcelona; 16 de agost de 1991) farà una nova imatge de la Santa.


Fotografia. Carlos “Canaan”

L’any 1997 se li encarregà la restauració a l’escultora Marta Polo Maldonado ( Madrid, 1959) resident a Cardedeu al Vallès Oriental.

 

Comentaris