LA TORRE PERPINYÀ. “ LA FALSA MONEA”. SANT ANTONI DE CALONGE. L’EMPORDA JUSSÀ.

 

Llegia astorat; https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-girona/rutes-senderisme-parc-natural-del-montgri-illes-medes-i-baix-ter/gr-92-etapa-9-palamos-sant-feliu-de-guixols/torre-dels-perpinya

 


 Aquesta torre de guaita forma part d'una xarxa més completa, les quals tenien la funció d'alertar la població en cas de perill, sovint per l'arribada de pirates i corsaris, principalment entre els segles XVI i XVII.

 

Quant des de les torres s'albirava l'arribada de qualsevol vaixell, s'avisava la població mitjançant senyals i missatgers. Moltes cases de pagès de l'interior disposaven també de torres de defensa per protegir els seus habitants i les seves riqueses.

 

La proliferació d'aquests atacs va motivar que algunes localitats de la costa se situaren uns quilòmetres terra endins fugint d'aquests atacs, guanyant així un temps preuat per preparar la seva defensa. Són exemple d'aquest fet Torroella de Montgrí, Palafrugell i Calonge.


Reprodueixo de la Vanguardia:

A pesar de su apariencia, el Centro de Información Turística de Calonge i Sant Antoni detalla que esta torre es una copia de época contemporánea, concretamente, de la Torre Valentina.


Que ens diguin mentides els Partits Polítics, és un dels mals costums d’aquest dissortat reialme, que ho facin però, des d’una plataforma que diu tenir como a finalitat entre altres “posar en valor el Patrimoni natural i cultural dels nostres pobles”,  és o almenys o sembla, una pressa de pel, oi?

https://www.youtube.com/watch?v=rbV5iWAz8s0

 

Ens agradarà tenir noticia del promotor i de l’autor de la torre Perpinyà a l’email castellardiari@gmail.com

Comentaris