ESCOLA EL CIM. O NO HI HA DOS SENSE TRES. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

 

Fem recerca dels edifici escolars de Catalunya, anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista, es diria que sobre el tema, hi ha un cert consens en no remenar-ho gaire.  La catalanofòbia ve de lluny, i és manifesta en “ petites misèries “  com aquesta.

El Joan Dalmau Juscafresa, m’enviava fotografies de l’Escola el Cim de Vilanova i la Geltrú, resultat de la fusió l’any 1996  del Col·legi Immaculada Concepció i del Col·legi La Miraculosa.





https://casaempara.cat/historia/

https://www.elcimvilanova.cat/restauracio-de-la-facana-de-la-placa-dels-cotxes-de-lescola-el-cim/

El mestre d’obres Josep Salvany    Juncosa (Vilanova i la Geltrú 24 de juny de 1825 - 1898?), autor també de la Casa d'Empara, aixecava l’edifici l’any  1868 per encàrrec de “l’indiano” Ramon Junqué i Escofe .

 L’any 1892 passà a mans de les Germanes de la Puríssima Concepció, que la van reformar interiorment per instal·lar el col·legi  Immaculada Concepció, que l’any 1996 es fusiona amb la Miraculosa, naixent l’actual ESCOLA EL CIM de Vilanova i la Geltrú

Ens agradarà tenir més noticies a l’email castellardiari@gmail.com del Col·legi Immaculada Concepció i del Col·legi La Miraculosa.  Espero que l’Aleix Salvó i Rivero, ens podrà donar dades.

ESCOLA DE LES PURÍSSIMES . VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF.

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2015/09/escola-de-les-purissimes-vilanova-i-la.html

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/12017

Ajudeu-nos en la nostra recerca. Catalunya us ho agrairà. 

 

 

 

 

Comentaris