EXISTEIX ENCARA LA CAPELLA ADVOCADA A L’APÒSTOL SANT PERE DEL MAS DEL GRAS A L’ANTIC TERME DE VIU DE LLEVATA?. EL PONT DE SUERT. LA RIBAGORÇA SOBIRANA

 

Llegia

 a :  https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_masies_i_bordes_de_l%27Alta_Ribagor%C3%A7a

         Mas del Gras. enderrocat o destruït. bé integrant del patrimoni cultural català

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/16119

Caseria, fins al 1968 del terme de Viu de Llevata, a l’esquerra del riuet del Viu i vora la creu de Perves.

https://dadescat.com/2022/06/30/mas-del-gras/

El municipi del  Pont de Suert té una superfície de 148,1 km² ;  la comarca del Barcelonès, que integra els municipis de Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat,  Sant Adrià del Besos i Santa Coloma de Gramenet,  té una superfície de 145,8 km² , quan als habitants es tancava l’exercici 2019 amb 2.278.437 al Barcelonès, i el 2022 al Pont de Suert amb 2.336,  I s’havia assolit el sostre demogràfic al cens de 1960 amb 4639 ,  el tancament de  les mines de Malpàs i l’acabament de les obres hidroelèctriques però, comporta una gran davallada.  

https://www.enciclopedia.cat/gran-enciclopedia-catalana/el-pont-de-suert

A Patrimoni Gencat  hi ha una imatge  de l’any 1985  de la capella  del Mas del Gras, advocada a l’apòstol Sant Pere.  Ens temem que com el Mas del Gras, ensulsiada, ens agradarà però, tenir-ne confirmació en el seu cas a l’email castellardiari@gmail.com


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/16120


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/16119

No tinc cap dubte de certesa de que  a qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia”, tampoc però,  que Catalunya , que té  més paciència que Job,  ha de valorar canviar el patró oficial de Catalunya, Sant Jordi que  ho és des de 1456, oi?.    

Que l'apòstol Sant Pere  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels   Armenis, kurds,   gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, saami, nenet, amazics, libis, ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

 A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia.

Comentaris