QUE EN FARAN DE L’EDIFICI DE L’ANTIGA CASERNA DE LA POLICIA LOCAL DE SALT ?. EL GIRONÈS

 

L’edifici té història:

https://arxiumunicipaldesalt.files.wordpress.com/2023/06/ajuntament_c_major.pdf

Edifici d'una sola planta projectat per Ricard Giralt Casadesús (Barcelona, 15 de desembre de 1884—ibidem, 28 d’abril de 1970)  per acollir la sala-cafè de la CNT. A l'exterior trobem un seguit d'obertures de llinda plana separades per un pilar oferint certs detalls de racionalisme constructiu. A l'interior trobem un espai diàfan amb sostre pla sostingut per bigues grans o jàsseres sobre mènsules motllurades i pilastres adossades al mur de càrrega.



 Després de la victòria dels militars colpistes encapçalats pel general Franco,  sobre el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, Ricard Giralt Casadesús (Barcelona, 15 de desembre de 1884—ibidem, 28 d’abril de 1970) fou depurat dels seus càrrecs d'arquitecte municipal de Figueres i Girona. Des d'aquell moment, va seguir exercint com a arquitecte independent, preparant nombroses publicacions i col·laborant amb entitats.



https://17190.org/de-la-floreal-a-la-policia-municipal/

L’edifici, durant la dictadura exercirà com :

Centre de detenció

Casa Consistorial

Caserna de la Policia Local

Curiosament Jorge de Camps y Casanova (Salt, 1898 - ?, 1955), III marqués de Camps, en trauria beneficis de la confiscació duta a terme per les “ noves autoritats” , 20.000 pessetes de l’època.

Quina destinació tindrà ara aquest edifici?.  Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com 

L'Arxiu Municipal de Salt, em deia ;  l'edifici a que fa referència l'article, després de treure la comissaria de policia, va ser rehabilitat per acollir oficines municipals i el l'actualitat acull els Serveis econòmics i la Secretaria de l'Ajuntament. Pendent de confirmació pensem que la rehabilitació es duia a terme per l'arquitecta municipal Andrea Llusent i Guillamet/J


Comentaris