SABEU L’ADVOCACIÓ DE LA CAPELLA DEL MAS FAMADES DE CORNELLA DE LLOBREGAT?. LLOBREGAT JUSSÀ

 

Mas Guàrdia, J., fotògraf del que ens agradarà tenir coneixement del nom propi, i del lloc i data de naixements i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com, retratava  l’any 1920, “Vista parcial de Can Famades” , per als Fons Estudi de la Masia Catalana,  en la fotografia en primer pla, hi ha un edifici d’aparença descurada, que molt possiblement era ho havia estat una capella.  En cas afirmatiu, ens agradarà tenir noticia de l’advocació que tenia a l’email castellardiari@gmail.com


NO en diuen res a :

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=166

https://www.enciclopedia.cat/gran-enciclopedia-catalana/cornella-de-llobregat

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/18408


Ho demanaré al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín), i a l’ ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT (AHCL) informacio@aj-cornella.cat , i per descomptat a qualsevol entitat i/o persona que en tingui coneixement. Esperem resposta a l’email castellardiari@gmail.com

Em contestaven a volta d’email; no ens consta a Cornellà cap Masia Can Famades ni capella.

Tant sols tenim documentada a Barcelona, sense adreça concreta ni fotografia, una Capella desapareguda de la Marededéu del Roser que existia l'any 1553 a la Masia de Francesc Famadas.

Ignorem  si es tracta del mateix edifici.

Ens queda una darrera opció, enviar la consulta a  l’Arxiu Diocesà de l’Arquebisbat de Barcelona arxiudb@arqbcn.cat

Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

 No tinc paraules per explicar l’intensíssim dolor que em provocaven  les imatges del bombardeig de  l’hospital Al Ahli de Gaza, Benjamín «Bibi» Netanyahu  (   Tel Aviv, 21 d’octubre de 1949  ) superava amb escreix al seu ídol Adolfo Hitler (Braunau am Inn, Alta Àustria, Imperio austrohongarès; 20 de abril de 1889-Berlín, Alemanya nazi; 30 de abril de 1945)

https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/

Que Déu tingui pietat de tots nosaltres, i no  permeti que malmetem aquest món  que ELL creava per a nosaltres com un paradís.

 Que  la Marededéu í  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 

Comentaris