LA PORTA DEL FUTUR

 

Anava , desprès de dinar, al mercat municipal de Castellar del Vallès, el divendres 29.12.2023,  no hi havia cap altra persona fent compres en aquell moment.

Durant el segle XIX, com a conseqüència  del procés d’urbanització,  generat principalment per la revolució industrial,  es creen els  mercat de  productes alimentaris bàsics a les grans ciutats, controlats per les autoritats municipals per garantir el proveïment de la població.

Els supermercats apareixeran  durant la dictadura franquista als anys 60 del segle XX, el sistema funcionava des de 1916 als EEUU.

La progressiva instal·lació de supermercats implicarà alhora , que no sigui   necessària la intervenció de les autoritats municipals per garantir el proveïment de la població, i la subsistència de molts dels mercats municipals.

No serà fins al inicis del segle XXI, quan s’inicia la instal·lació de supermercats en el interior dels Mercats Municipals, aquesta acció  en permetrà la continuïtat , això ho constataven els paradistes del Mercat Municipal de Castellar del Vallès, quan Mercadona tancava la porta, que podeu veure a la fotografia, i que tant els paradistes, com les persones que viuen al nucli més antic de la Vila, esperen amb ànsia que obri el més aviat possible aquest proper any 2024.

Competència i concurrència, son els conceptes que garantiran a uns i altres mantenir i/o recuperar la seva qualitat de vida.  

 

 

Comentaris