OBLIGACIONS BIBLIQUES QUE TOTHOM INCOMPLEIX L’any jubilar

 


»Després compta set setmanes d’anys, és a dir, set vegades set anys, que són quaranta-nou anys. Llavors, arribat el dia deu del mes setè, que és el dia de l’Expiació,  fes que ressoni el corn per tot el país: declareu sant l’any que fa cinquanta i proclameu la llibertat a tots els habitants del país. Aquest any serà l’any del jubileu: els qui s’havien venut el patrimoni, el recobraran, i els qui s’havien venut ells mateixos,  retornaran al seu clan. Cada cinquanta anys és un any jubilar: aquell any no sembrareu, ni segareu el que haurà crescut espontàniament, ni veremareu els raïms dels ceps que no haureu esporgat, perquè és l’any del jubileu, un any sant: mengeu el que creixi als camps.

    »Aquest any del jubileu cadascú recobrarà el patrimoni que s’havia venut. Per això, en les operacions de compra i venda, que ningú no perjudiqui un altre germà israelita. Compreu o veneu tenint en compte els anys transcorreguts des del darrer jubileu i el nombre de collites anyals que hi haurà fins al jubileu vinent: el preu de les terres serà més alt com més anys faltin, i més baix, si en falten pocs, ja que de fet només compreu i veneu un cert nombre de collites.  Ningú no ha de perjudicar l’altre. Reverencieu el vostre Déu. Jo soc el Senyor, el vostre Déu.

    »Compliu els meus decrets, observeu les meves decisions i habitareu segurs en el vostre país.  La terra donarà els seus fruits, menjareu fins a saciar-vos i podreu viure segurs al país.

   

Comentaris