ESGLÉSIA DE TAGAMANENT. ADVOCADA A LA MAREDEDÉU. EL VALLÈS ORIENTAL.

 

Josep Maria Domènech – sense més dades, al feixisme li agradava invisibilitzar  als catalans, i si feien quelcom relacionat amb el patrimoni encara més  , retratava l’any  (1921)el portal de l’església de la Marededéu de Tagamanent.

 


https://calaix.gencat.cat/handle/10687/92102

El Concili d’Efes , va proclamar solemnement la maternitat divina de la verge, «Mare de Déu» (Theotokos), bona part de les esglésies catòliques – entre elles la catalana – continuen defensant com a única denominació, Marededéu,  indrets de llarga tradició masclista, insisteixen en la forma SANTA, ja s’ho faran, oi?

Ens agradarà tenir noticia del Josep Maria Domènech, cognom matern, lloc i data de naixement i traspàs,  peripècia vital,.. a l’email castellardiari@gmail.com

Maria Garcia Batalla, aportava una imatge:   



Està clar que s’aprofitava el procés de digitalització per continuar la tasca destructiva  del Patrimoni Històric Català, oi?.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2014/10/goigs-la-mare-de-deu-de-tagamanent.html

Que  la Marededéu   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Comentaris