FÀBRICA D'ALCOHOL JUST. VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 

Josep Maria Muñoz Lloret (Barcelona, 1959) retratava , naus industrials de la Fassina Just, antiga Fàbrica d'Alcohol Just. Vilafranca del Penedès



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/93343

conjunt de tres naus industrials de planta rectangular dissenyades per Josep Maria Miró i Guibernau (Vilanova i la Geltrú, 24 de març de 1889 - Barcelona, 5 d'abril de 1966). Dues d'elles estan unides per un baluard, i tenen accessos laterals a través d'un pati. Les naus grans es componen de dos capcers esglaonats i vuit pòrtics. La nau petita té dos pòrtics. Hi ha un edifici complementari destinat a fàbrica d'alcohol amb torre de destil·lació.

Pel que fa al sistema constructiu consta de pilars de totxo, encavallades metàl·liques reblonades. Trobem voltes bufades de maó de pla amb lluernes superiors coronades amb la mateixa torre. Els tancaments són de totxo.

Les obertures són amb llinda amb domini de l'horitzontal.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/42872

https://raco.cat/index.php/ButlletiBalaguer/article/view/351167/503918

 El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  SI al lawfare ,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

Comentaris