SABEU QUINA ADVOCACIÓ TENIA LA CAPELLA DEL PAIRER O PAIRÉ DE CAMPRODON?. EL RIPOLLÈS

 

L’Olga Sacrest Roca, retratava l’any 1987, Masia del Pairer o Pairé. Camprodon. El Ripollès



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/85097

Catalunya ha de fer un reconeixements públic a la Olga Sacrest Roca, i a les persones que com ella han viscut per guardar-nos els records.

Gran casa pairal ubicada a la falda de la muntanya de Bestracà. És de planta rectangular i ampli teulat a dues aigües amb els vessants vers les façanes laterals. L'actual fàbrica correspon a les obres portades a terme durant el segle XVIII i part de la centúria següent. Disposa de baixos per a guardar el bestiar amb sis grans arcades de mig punt, planta noble amb escala exterior de pedra i els interiors estructurats a partir del menjador o sala de convits i golfes.

El Pairer va disposar d'una grandiosa biblioteca, així com d'una capella particular – de la que si més no, ens agradarà tenir noticia de la seva advocació a l’email castellardiari@gmail.com - , ambdues destruïdes l'any 1936. En demanaren informació al  Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya  ( Arxiu Gavín ) 

https://www.camprodon.cat/wp-content/uploads/2022/03/CATALEG-DE-MASIES.pdf

Camprodon   , Girona,  Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Comentaris