CASA SEBASTIÀ BOSCH I SALA. LA GARRIGA. “ TERRITORI RASPALL”. EL VALLÈS ORIENTAL

 

La Carme Pecanins Luna  , deixava un comentari  a la publicació de l’arquitecte   Toshiaki Tange  de la "Casa Sebastià Bosch i Sala”,  de La Garriga" de la que patrimoni Gencat en diu ; ,edifici civil. Vivenda unifamiliar aïllada. Consta de soterrani, planta baixa i pis. Assentada damunt un sòcol de carreu. Coberta de faldons amb gran pendent. Imposta esgrafiada amb motius geomètrics a les obertures de la planta baixa. L'emmarcat de les obertures del terç superior de la planta baixa i pis presenta els mateixos esgrafiats que la imposta. Les llindes són de perfil sinuós i, de la mateixa manera que les jardineres que hi ha al costat de les finestres, revestits de rajola quadriculada blanca i marró. En el ràfec, les entrepilastres de les mènsules estan estucades amb motius geomètrics vegetals. A la façana nord hi ha una finestra tapiada.

Obra de 1912 de l’Arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937 )

Restaurada per Marta Cañadas Riu i Josep Lluís Montserrat Soler (Arquitectes, 1975)


Dibuix de Carme Pecanins Luna

Agraïm com el Toshiaki Tange   aquesta informació  complementaria a la que havíem recollit en altres fonts :

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2013/10/la-casa-sebastia-bosch-sala-del-passeig.html

Ens agradarà tenir noticia  a l’email castellardiari@gmail.com del lloc i data de naixement, esperem que no encara de traspàs de :

Marta Cañadas Riu

Josep Lluís Montserrat Soler

Carme Pecanins Luna

Amb totes les precaucions que calguin –  i les que aconsellen els experts per descomptat – aprofiteu per sortir a conèixer Catalunya, les perspectives de futur no pinten gaire favorables, i per a nosaltres els “humans”, dia passat, dia perdut.   

Comentaris