ESGLÉSIA DEL CEMENTIRI DE SANSA, ADVOCADA A SANT JOAN BAPTISTA. EL CONFLENT. FRANÇA.

 Carles Pàramo Ponsetí publica fotografies de l’església del cementiri deSansa , advocada a Sant Joan Baptista, i fa aquest comentari “  la part de Catalunya venuda a l’Estat Francès.  Vegeu al cementiri els cognoms de la gent de la terra”


Sansa és una comuna de la subcomarca de les Garrotxes de Conflent, de la comarca nord-catalana del Conflent

Apareix  esmentada per primer cop l'any 1189, en una venda dins del territori de la seva parròquia.

Fou l'església parroquial de Sansa  fins al segle XIX, quan es construí un nou temple al bell mig del poble.

Actualment és buida i desafectada,  està però, - ara s’encarrega de la seva conservació el govern de França -  ben conservada.

És de nau única, capçada a llevant per un absis semicircular i coberta amb volta de canó seguit, lleugerament apuntada. Un ample arc presbiteral uneix la nau amb el presbiteri. La nau presenta senyals d'haver estat originalment més petita i que fou allargada cap a ponent. La porta és a la façana de migdia, a prop de l'absis, cosa no gaire freqüent en el romànic: el seu emplaçament habitual és igualment a la façana sud, però a prop de l'angle sud-oest.

Amb totes les prevencions que exigeixin les autoritats sanitàries catalanes -  permetre o “legalitzar” la inacciósanitària fins que els nivells d’infecció assoleixen la xifra de 500 per milióde persones, com s’acordava des del REINO DE ESPAÑA, sembla  de facto que pressuposa atorgar als políticsLLICÈNCIA PER MATAR- sortiu a conèixer Catalunya


Comentaris