IN MEMORIAM. LA TORRE DEL MARQUÉS DE MONISTROL D’ANOIA. OLOT. LA GARROTXA, GIRONA.

 

Matias En Mais Castanyer publica un parell de fotografies  de la torre que el marqués de Monistrol es féu construir l'any 1896 al passeig de Barcelona, a Olot, a la comarca de la Garrotxa, Girona.



Llegia  que  l'any 1978 -  mort ja el sàtrapa -  , i quan tot just s’iniciava la “democraciola”  ,  era enderrocada.



El promotor era el marqués de Monistrol d’Anoia?. Joaquim Escrivà de Romaní i Fernández de Córdoba (Madrid, 23 de juny de 1858 - Sant Feliu de Llobregat, 14 de setembre de 1897), elegit diputat pel districte d'Olot a les eleccions generals espanyoles de 1884, 1886, 1891 i 1893 ?

El seu autor fou el mestre d'obres Esteve Pujol, que elabora el projecte el 1893. Ens agradarà tenir noticia del cognom matern i el lloc i data de naixemnt i traspàs a l'email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

Em treu de polleguera, que les dades de persones que van fer coses positives sigui tant difícils de trobar, i que d’una munió d’estults/es que viuen dels cabals públics, sigui tant senzill obtenir-les, oi?.

L'obra del mestre d'obres i arquitecte,  Esteve Pujol està documentada a Olot almenys entre el 1861 i el 1904, coincidint la seva activitat amb l'eclecticisme del modernisme.

L'edifici responia a l’estètica neomudéjar que ja s’utilitzà en alguns pavellons de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888 i que es desenvolupava durant aquells anys per tot el país.

Llegiu l’excel·lent treball “La pèrdua del Patrimoni Arquitectònic gironí en els darrers 25 anys”

 de l’arquitecte RAMÓN M. CASTELLS I LLAVANERA

No hi ha temps per plorar, cal continuar “recuperant “ la memòria històrica.

El Departament “ celestial”  ha demanat al bon Déu que maleeixi als que han fet possible, per acció u omissió,  la destrucció del Patrimoni històric de Catalunya.

Comentaris