EL MOSAIC MAGNIFIC DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS AL VALLÈS OCCIDENTAL.

 

Aprofitava el matí assolellat del diumenge 8.11.2020 que arribar-me fins al Cementiri, volia veure com estaven les flors que havien portat feia pocs dies. Raonablement bé.

Retratava en un dels panteons la imatge de la Mare de Déu dels Dolors,  excel·lent treball atribuït al mosaïcista,Lluís Bru i Salelles(Ondara, la Marina Alta, País Valencia,  1868 – Barcelona, 1952)



Coincidia amb l’Antonio que em preguntava on era l’ermita que apareix publicada al número 19 de Més Vallès, li repassava – de memòria – les ermites i capelles de Castellar del Vallès, Sant Llorenç i Sentmenat, i li explicava que encara no havia vist la publicació, i que li ho diria tant aviat com ho fes.

De tornada,  anàvem a recollir un pollastre a l’ast a Casa Córdoba, i agafava un exemplar de Més Vallès, i buscava la publicació a que es referia l’Antonio.

És l’ermita de Sant Pere del Dalmau, prou coneguda pels que fan la ruta de les Ermites, i per descomptat per tothom que ha fet un tomb per aquest rodal que qualifiquem com “ la Vall deliciosa”.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/06/sortida-balsmica.html

Us deixo endevinar, és molt senzill, on es troba la imatge de la Mare de Déu del Dolors.

Les darreres noticies parlen de que el nombre de víctimes de la Covid.19 aCatalunya és de 14.543 persones, aquí caldrà afegir els “danys cola laterals” provocats per la desatenció sanitària, que intuïm seran en el millor dels casos de la mateixa magnitud.

EL REINO DE ESPAÑA no dóna dades creïbles, i fins en algun indret sembla que es repeteix el miracle de la resurrecció  de Llàtzer.

L’estimació més benèvola – corroborada pels Registres Civils – eleva a 91.136 el nombre de víctimes de la Covid. 19 al REINO DE ESPAÑA.

Cuideu-vos molt, recordeu que les accions contra Catalunya i els catalans,SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, els surten de franc als seus autors.

Comentaris