IN MEMORIAM D’UNA SÍNIA DE SANT ESTEVE DE CASTELLAR.

 

Havia demanat ajuda per identificar l’ús que havia tingut un petit edifici,  a la façana del qual llueix encara, 1927, i  que s’aguanta tossudament prop de la rotonda de la Dona Acollidora.



La Maria Dolors Cos Argemi, em deixava un comentari “  era un pou amb una sínia què un ase "burro"  feia voltar.



El Miquel Estapé, afegia;  jo vaig ajudar a posar- hi una bomba submergible.... es deuria cansar l'ase....

En aquells anys vivien menys de 4.000 veïns a Sant Esteve de Castellar,  la denominació actual Castellar del Vallès, neix en el breu miratge de llibertat de la II República, i  curiosament és manté en el llarguíssim període la dictadura franquista, i en aquesta “democraciola” que se’n reivindica com hereva.

Aquest indret estava al “defora” , i el pou devia facilitar el reg dels horts de la zona, avui, amb els edificis quasi al seu costat, el pou – que possiblement existeix encara- no té cap utilitat, i altrament suposa un risc cert.  Potser aquest post sigui la darrera noticia que en faci referencia.

Repassava les darrere dades de la Covid.19 a Catalunya, la única comunitat que les actualitza i comunica públicament, 14.482 defuncions, 4.249 de les quals produïdes  en residències de gent gran, no es compten – encara – els “danys col·laterals” -que podem avaluar en almenys el mateix nombre- , i que son les víctimes de la desatenció sanitària, persones amb malalties cròniques,  persones que estaven en llista d’espera, ..., totes elles amb un denominador comú, la manca de recursos econòmics.

Cert que Catalunya ja tenia una Sanitat MOLT FEBLE com a conseqüència deles reprovables accions del Jorge Fernández Díaz, Daniel de Alfonso Laso,..., tant cert però, com que els minsos recursos, no s’han gestionat –  ni es gestionen – amb la màxima eficàcia.

Cuideu-vos molt, i que el protomàrtir Sant Esteve, sigui el nostre mitjancer, i demani a  l’Altíssim que tingui cura dels castellarencs.

Amén !

 

Comentaris