TENIU MILLORS IMATGES I DADES DE LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DELS ÀNGELS I ELS ARCÀNGELS RAFEL I MIQUEL DEL MAS GRÀCIÓS AL TERME DE LA PERA?. L'EMPORDÀ JUSSÀ. GIRONA

 

El Joan Dalmau Juscafresa, autor del blog Llocs de Catalunya, em feia arribar una imatge del mas Graciós, al terme de La Pera, a la comarca de l’Empordà jussà.



Trobava una minsa informació d’aquesta capella  del segle XVII, advocada a l’Arcàngel Sant Rafael i la Mare de Deu dels Àngels, avui sense culte, i adossada a la casa de Mas Graciós (en el camí cap a Foixà).

El Mas Graciós és situat a l’extrem oriental del terme, en un camí vell que porta a Foixà; és un casal del segle XVII. A ponent hi ha l’ermita de Sant Rafael, petita capella del segle XVII, sense culte des de la postguerra, on s’havia venerat també la Mare de Déu dels Àngels

Des de darreries del  segle  XVII, i fins els dies foscos que s’iniciaven amb la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, s’hi venerava  la Mare de Deu dels Àngels, els arcàngels  Rafael i Miquel, i es duia a terme una processó anual des de la Pera.

No apareix a:

 https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Baix_Empord%C3%A0#La_Pera

No sabia trobar – potser encara no el tenen elaborat- el Catàleg de Masies de La Pere.

Si teniu més dades, o millors imatges, sou pregats de fer-nos-les arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com

Ho demanarem també,  al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín)

Catalunya, l’Empordà jussà, La Pera, us ho agrairan.

El REINO està convuls,  em cridava l’atenció una pancarta, en la que algú – possiblement descendent dels que s’alçaven contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República – reprodueix la frase que  té el seu origen,en la història de la mort del líder lusità Viriato, que va ser assassinat per tres traïdors anomenats Audax, Ditalco i Minuro.

https://www.lapatilla.com/2023/11/07/pedro-sanchez-traidor-cientos-de-personas-manifestaron-contra-la-amnistia-en-madrid/

Segons l'historiador Apiano, quan tots tres es van presentar davant el general Cinquè Servilio Cepión per cobrar la seva recompensa, aquest els va respondre que Roma no pagava traïdors: "Roma traditoribus non praemiat".

Els que aguanten la pancarta, i els seus ascendents, possiblement han viscut i viuen molt bé, d’ençà de la traïdoria del 8 de juliol de 1936

Corre la brama  que es pagaven fins a 500€ en diners i/o en " especies " per manifestar-se davant de la seu del PSOE a Madrid.  Això ,  sens dubte ha estat un reclam per a tota mena de " marginals ", i alhora l’evidència per a molts,  que  aquests també entraven en política NOMÉS per a fer diners.

Dissortadament no s’atura  tampoc la "monotonia criminal que alhora que contínua,  fa que en un exercici de sadisme,  bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullin les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

Ah!, només te dret a defensar-se Israel, que com recordava l ’ António Manuel de Oliveira Guterres (Lisboa, 30 d’abril de 1949), també té, i des de fa molt anys , el dret d’ofendre als Palestins 

Les mares palestines que veuen morir els seus fills com a conseqüència dels atacs israelians, de fam, de desatenció sanitària, …, i els infants assassinats, son veritables sants.

Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

Que  la Marededéu  i els Arcàngels Sant Rafel , Sant Miquel  í  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Comentaris