CAPELLA DE LA SAGRADA FAMÍLIA. CONVENT DE LES MISSIONERES DE LA SAGRADA FAMÍLIA DE NATZARET. AIGUAFREDA. VALLÈS ORIENTAL.

 

Llegia de la Capella de la Sagrada Família, al  Convent de les Missioneres de la Sagrada Família de Natzaret ; temple d'estil eclèctic construït a finals del segle XIX, integrat a l'edifici del Convent de les Missioneres.

És un edifici d'una sola nau de planta rectangular, coberta amb volta de canó amb arcs de diafragma que descansen sobre una cornisa i pilastres. Sobre el cor hi ha dos llunetes on s'obren dues portes des d'on les monges de clausura accedien a la capella. La part del presbiteri està coberta amb volta rebaixada amb llunetes i s'obre a la nau amb arc carpanell. Sobre d'aquest hi ha una gran fornícula amb una pintura de la Sagrada Família. Als peus del temple hi ha el cor, d'arc rebaixat.




Des de l'exterior, l'entrada al temple es fa a través d'un portal d'arc de mig punt ceràmic amb un petit guardapols, sobre el qual hi ha una rosassa ceràmica. Remata l'edifici un campanar d'espadanya ceràmic amb cornises i arcuacions cegues als costats.



 Els murs es mantenen amb la maçoneria vista. pla damunt la qual s'hi llegeix "DOMUS DEI (et) PORTA COELI", amb columnetes a l'intradós i motius vegetals. El portal està cobert per un nàrtex d'arc apuntat sostingut amb mènsules i dues columnetes que descansen sobre una barana d'obra. La part frontal del nàrtex, les cantonades de l'edifici, el ràfec i la rosassa estan decorats amb frisos vegetals L'estructura està reforçada amb contraforts de pedra i ceràmica. El tractament dels murs és arrebossat a la façana i de pedra vista a la resta.



Que la Sagrada  Família de Natzaret , intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica, i que dissortadament  son avui els Sants Innocents.

Comentaris