FAÇANA MONUMENTAL DE L'EDIFICI DE LA CASA DE LA VILA DE LA BISBAL DEL PENEDÈS. TARRAGONA

 

El Valentí Pons Toujouse em feia arribar una fotografia de la façana de l’edifici de la Casa de la Vila de la Bisbal del Penedès, en la meva recerca no trobava dades dels autors d’aquesta magnifica transformació, i adreçava una petició d’informació al Consistori Bisbalenc.




M’arribava amb catalana puntualitat la seva resposta :


En  relació a la seva sol·licitud 2021-E-RE-64 al registre d’entrada d’aquest Ajuntament a data 19 de gener de 2021, referent en el vostre escrit en el qual sol·licitava saber l’autoria arquitectònica i la data de construcció de l’edifici que sota el nom “Casa de la Vila” acull la seu d’aquest ens.


Us informem que després de consultar l’arxiu municipal i localitzar el projecte de l’edifici “Casa de la Vila”, aquest fou entregat en data juliol de 1989 per l’arquitecte Joan Garcia Martínez i l’arquitecte tècnic Ton Feliu Borrell; els quals doncs són autors del seu disseny.


En referència a l’any de construcció, les obre s’iniciaren el 1991 i finalitzaren el 1993, sota l’alcaldia de Joan Poch i Ferré, essent inaugurat el 6 de març d’aquell any pel llavors President de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i Soley.


Per més informació i atès a l’estil “neomodernista” a que fa referència, li adjuntem a aquesta comunicació, per si li pot ser d’interès, el plànol original de la façana, que com podrà comprovar no preveia l’actual tanca metàl·lica que actualment tanca la porxada de l’edifici. Tot indicant que si mai vol utilitzar-la cal que n’indiqui la procedència, sota el títol d’imatge cedida per “Arxiu Municipal de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès”



Imatge cedida per “l'Arxiu Municipal de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès”

Per a qualsevol dubte o aclariment ens ho pot comunicar adreçant-se a l’Ajuntament.


Rebi una cordial salutació


El meu agraïment infinit a l’equip humà encapçalat per l’ Agnès Ferré i Cañellas ( la Bisbal del Penedès, 1973 ).

Comentaris