LA TORRE DE LA CARME FARRENY SABATER. PIERA. L’ANOIA

 


L’Assumpta Figueras Viñas pública una fotografià de la casa  de la Carme Farreny Sabater (1864-1959), vídua de Josep Sabaté Duran (1854-1908), aixecada a la primera dècada del segle XX per l’arquitecte Josep Ros i Ros (Martorell, 1885 - Martorell, 19 de març de 1951),del que ens agradaria rebre’n una fotografia a l’email coneixercatalunya@gmail.com






La finca pretenia ser autosuficient i disposava d’un complex agropecuari amb horts, corrals, corts de porcs, masoveria i una vagoneta d’enllaç.


La torre, de transició entre el modernisme i el noucentisme, està formada per dos cossos centrals de tres plantes amb un joc de cobertes de teula romana de diferents nivells i pendents que donen a l’edifici un caràcter grandiós i elegant.


Un pronunciat ràfec de fusta ressegueix tot el perímetre de la façana i d’alguna de les glorietes que sobresurten del cos principal de l’edifici.


Des de 1984 és de propietat municipal i en l’actualitat acull una residència geriàtrica.


Espero comptar amb la col·laboració de l’ Assumpta Figueras Viñas, per documentar els treballs de restauració duts a terme pel Òscar Martin Hidalgo,  ( Capellades, 30/04/1979 )   pintor i estucador, “Pintura i Estucs Òscar”, entre altres els de la  Casa Sastre de Piera.

Comentaris