LA CASA PARROQUIAL O RECTORIA DE MARTORELL. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 

Retratava l’edifici de la Rectoria o Casa Parroquial, al costat de l’església parroquial de Martorell, advocada a l’Assumpció de la Marededéu,  podem parlar de la "nouvelle église" .

 





Llegia que com l’església, la rectoria quedava destruïda l’any 1936, en els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República. 

https://www.yumpu.com/es/document/read/12237918/el-martiri-dels-temples-patrimoni-cultural-arquebisbat-de-barcelona


Mutatis mutandis,  pensem que els autors de  les obres de reconstrucció foren com el cas del temple parroquial, els arquitectes  Josep Francesc Folguera Grassi (Barcelona, 23 de març de 1891 - Barcelona, 26 de juliol de 1960 )  i Josep Ros i Ros (Martorell, 1885 - Martorell, 19 de març de 1951). Agrairem però, que de no ser així, ens ho feu saber a castellardiari@gmail.com


No en diu res el Mapa de Patrimoni


No apareix a :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Martorell

https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Patrimoni_monumental_de_Martorell


Tampoc a :

https://bisbatsantfeliu.cat/wp-content/uploads/2020/03/490MARTORELLParroquiaSantaMaria.pdf


En diuen a :  http://turisme.martorell.cat/wp-content/uploads/2015/01/Esgrafiats.pdf

 

La façana està decorada amb figures infantils, medallons amb símbols catalans i locals i a la planta superior imitacions de columnes i balconades, obra de  Jaume Amat i Bargués ( Martorell, 3.02.1924 + 23.10.  2003)


Martorell  ha de fer, és just i necessari, és el seu deure i la seva obligació,  un escrupolós inventari de les seves façanes esgrafiades, i explicar-lo urbi et orbe, asfixiat per les infraestructures, tren, autovies, autopistes, carreteres,...,   el nucli no té millors  atractius, oi?

  

Amb tots els respectes ja tarden a posar-s’hi


Cuideu-vos molt, l’especulació amb les vacunes feta per uns i altres, fa preveure que almenys a Catalunya, els terminis es podrien allargar més enllà del 2021.


Madrid – que no actualitza les dades de forma regular - reconeixia 22.412 víctimes:

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210226_cam_covid19.pdf


Catalunya, on en TOTES les funeràries hi ha almenys un periodista per deixar constància de la mortaldat que pateixen les  files “separatistes” , les víctimes des de l’inici de la pandèmia són 20.609 .

 

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/

 

El "laissez faire, laissez passer"  que s’ha practicat – i es practica  - al REINO DE ESPAÑA, ha comportat que percentualment sigui el lloc del món amb més víctimes.

Comentaris