LA TORRE PAULITA ÉS OBRA DE L’ARQUITECTE EMILI SALA CORTÉS?. PUIGCERDÀ.

Llegia de la Torre Paulita;  correspon a la tipologia d'habitatges de construcció eclèctica que es construïren a finals del segle XIX i principis del XX en la urbanització de vora l'Estany promoguda pel farmacèutic Salvador Andreu Grau (Barcelona, 1841 - Barcelona, 3 d'octubre de 1928)



L’ Emili Sala Cortès (Barcelona, 1841- La Garriga, 1920), Mestre d’obres titulat el 1866 i Arquitecte el 1876 per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. Segueix el corrent neomedieval i neorenaixentista, predecessor del modernisme, va tenir entre el seus distingits clients  al Dr. Salvador Andreu Grau (Barcelona, 1841 - Barcelona, 3 d'octubre de 1928), un dels propietaris importants de Puigcerdà. 




Sota la seva direccio s’aixecava la Torre Junoy  i altres torres d’estiueig a la Cerdanya, seus eren també  alguns dels  edificis  més representatius de  Barcelona com la Casa Elizalde o la casa Batlló, quina façana reformaria per recomanació  seva un jove arquitecte, l’Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, el Camp jussà de Tarragona, 25 de juny del 1852 - Barcelona, 10 de juny del 1926), que és fama havia treballat al seu despatx mentre estudiava.


Demanarem – aquesta feina l’hauria de fer l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, o la del Consell Comarcal – als besnéts del Dr. Salvador Andreu Grau, i de l’arquitecte Emili Sala Cortès, que ens  confirmin les dades dels edificis que s’aixecaven per iniciativa dels seus besavis.


L’edifici, avui  és un hotel.

https://www.villapaulitahotel.com/ca/


Cuideu-vos molt, la Comunidad Autònoma de Madrid  que no actualitza de forma regular les dades de víctimes de la Covid. 19, en reconeixia 21.810.

 

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210214_cam_covid19.pdf

 

A Catalunya, on determinats mitjans fan un seguiment de la qüestió, des de l’inici de la pandèmia  en són 20.176.

 

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/


Caldrá seguir l’evolució d’aquests index.


Comentaris