Reflexions davant de la fotografia del pont d’Ur. La Cerdanya sobirana

Llegia que Ur ['urr], és un municipi de  Cerdanya sobirana ,  a la que ens referim els aborígens d’aquest país com la  “Catalunya del Nord”


Cal recordar que tot començava com a conseqüència de la traïció perpetrada  pel rei Felip IV de Castella,  i el infame Gaspar de Guzmán y Pimentel, més conegut com a comte-duc Olivares, (Roma, 6 de gener de 1587 - Toro, 22 de juliol de 1645) maleits tots dos davant de Déu, el territori català es dividia en contra de la voluntat de les institucions catalanes, i contra el Jurament per les Illes, pel qual les terres de l'antic Regne de Mallorca no podien separar-se de les de la Corona d'Aragó, per la voluntat de la monarquia hispànica de cedir els territoris del nord de Catalunya a canvi de mantenir les possessions a Flandes.


A diferència de Gibraltar o Menorca, cedides a Anglaterra el 1713 pel Tractat d'Utrecht, cap govern espanyol ha demanat la restitució dels territoris nord-catalans cedits en el Tractat dels Pirineus.


 Hi ha hagut dues excepcions, la primera fou l'any 1812 amb la incorporació de Catalunya dins l'imperi francès de Napoleó Bonaparte, el qual va restituir la Catalunya Nord dins de la demarcació del Pirineus Orientals.


En quan a la segona, s’explica que  el dictador Francisco Franco va intentar pressionar a Hitler durant l'entrevista d'Hendaia (23 d'octubre del 1940) per aconseguir que aquest obligués Pétain a tornar el Rosselló i l'Alta Cerdanya a Espanya. Finalment però, es conformaria amb l’ignominiós – i contrari a la llei- lliurament de Lluís Companys i Jover (el Tarròs, Tornabous, l'Urgell, 21 de juny de 1882 - Castell de Montjuïc, Barcelona, 15 d'octubre de 1940).  Com Felip IV, i  el comte-duc Olivares, està maleit davant Déu.


No trobava cap dada del pont que retratava la Maria Efe Efe, atès però,  que el topònim Ur  ve d'una base pre-indoeuropea que significa aigua o riu, podem pensar en que estem davant d’una infraestructura de caire medieval.





Força catalans de la Cerdanya sobirana, pateixen la síndrome d'Estocolm, i s’obstinen en reivindicar-se com a part d’un sistema que castigava brutalment als seus avantpassats.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Cronologia_de_la_repressi%C3%B3_del_catal%C3%A0


S’obliden que Déu va crear els pobles, i el dimoni es va inventar els estats.


Comentaris